Őszi ágaprítási szolgáltatás a II. kerületben

Augusztus 25-től lehet jelentkezni a II. kerületi Önkormányzat őszi ingyenes ágaprítási szolgáltatására. A Polgármesteri Hivatallal szerződésben álló vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkező ágakat, gallyakat.

A szolgáltatást jelentkezési sorrendben, a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig tudják biztosítani.

A II. Kerületi Önkormányzat a környezetbarát akcióval az apríték helyben hasznosítását (komposztálás, talajtakarás) kívánja támogatni. ezért azok a jelentkezők élveznek elsőbbséget, akik vállalják, hogy az aprítékot helyben tartják, és a kertjükben használják komposztáláshoz vagy talajtakaró mulcsozásra. Ehhez edények biztosításával és szakmai tanácsadással további segítséget nyújt a Komposztáló Kerület Program.

Fontos, hogy az ágaprításra előzetesen regisztrált lakók a zöldhulladékot készítsék elő, vagyis a levágott gallyakról a nagyobb oldalirányú elágazásokat lemetszve, az ágakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezzék, hogy az ágaprító a vastagabb ágvégződéseket könnyedén meg tudja közelíteni, az aprítógép garatjába tudja emelni (hosszában nem kell az ágakat elvágni, darabolni!).

Szintén nagyon fontos, hogy az aprításra kijelölt/kiválasztott időpont előtt maximum 1-2 nappal helyezzék csak ki az előkészített ágakat az ingatlan elé. Az idő előtti hulladékkirakás szabálysértésnek minősül!
Az egy címen kikészíthető mennyiség maximum 20 m3 (kb. 5 m hosszú, 2 m széles, 2 m magas ághalom) lehet.

Regisztrálni 2018. SZEPTEMBER 30-ig lehet az alábbi linkre kattintva, egy űrlap kitöltésével! (A választható időpontok az irányítószám megadása után jelennek majd meg, az aprítandó halom méretei alatt.)

R E G I S Z T R Á C I Ó   Á G A P R Í T Á S R A - 2 0 1 8 . Ő S Z

A regisztráció beküldéséről - az Ön által megadott e-mail címre - automatikus válaszlevelet kap, amennyiben hiánytalanul tölti ki a mezőket! Ha 1 órán belül nem érkezik meg ez a levél, akkor az igénybejelentése sikertelen! Ez esetben, kérjük, próbálja újra vagy jelezze nekünk a hibát a (+36-30) 544-8778-as számon!