Őszi ágaprítási akciót hirdet a II. kerületi Önkormányzat

A faapríték kiváló szárazanyag a komposzthoz, és nagyszerűen használható mulcsozásra (talajtakarásra) is. A helyben hasznosításhoz – edények biztosításával és szakmai tanácsadással – további segítséget nyújt a Komposztáló Kerület Program. Az idei évben már jelentős mennyiségű lehullott, lemetszett gally felaprításáról gondoskodott az Önkormányzat: a tavaszi akció során több mint 400 cím jelentkezett a szolgáltatásra, amelyet a tavasz és a nyár folyamán teljesített is a vállalkozó.

Az előző évek tapasztalatai alapján a szolgáltatás rendje ebben az évben megváltozott! Nem a vállalkozó próbálja utolérni a jelentkezőket, hanem a jelentkezőknek kell - a jelentkezést követő regisztráció során - az előre megjelölt időpontok közül választania vagy a vállalkozót – időpont egyeztetés céljából – felhívnia! Az idei évtől csak az ingatlan elé kikészített zöldjavak aprítását biztosítja az Önkormányzat (kivéve azokat a helyszíneket, ahol az ágaprító be tud állni az udvarra).
 
Fontos, hogy az ágaprításra előzetesen regisztrált lakók a zöldhulladékot készítsék elő, vagyis a levágott gallyakról a nagyobb oldalirányú elágazásokat lemetszve, az ágakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezzék, hogy az ágaprító a vastagabb ágvégződéseket könnyedén meg tudja közelíteni, az aprítógép garatjába tudja emelni (hosszában nem kell az ágakat elvágni, darabolni!).
 
Szintén nagyon fontos, hogy az aprításra kijelölt vagy kiválasztott időpont előtt maximum 1-2 nappal helyezzék csak ki az előkészített ágakat az ingatlan elé. Az idő előtti hulladékkirakás szabálysértésnek minősül!
 
Az őszi ágaprítási szolgáltatásra 2016. SZEPTEMBER 30-ig lehetett jelentkezni! A szolgáltatást a II. kerületi önkormányzat – a jelentkezési sorrend figyelembe vételével – a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig tudja ingyenesen biztosítani a kerület lakói részére.