Komposztáló keretek a Hegyvidéki Önkormányzatnál

A Hegyvidéken az intézmények és lakóépületek túlnyomó részét zöldfelület, kert övezi, melyek gondozása során nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik. Ahogy a papír, üveg, fém és műanyag hulladékok körében a szelektív gyűjtés egyre inkább terjed, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása.

A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége.

A Hegyvidéki Önkormányzat az idei évben is szeretné támogatni azokat a kerületi kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett, és vállalják azt, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztálják.

Önkormányzatunk idén is lehetőséget biztosít komposztáló keretek térítésmentes átvételére, a készlet erejéig.

A rendelkezésre álló keret kimerült, az előadásra biztosított férőhelyek beteltek, ezért a jelentkezés lezárult!

A komposztáló eszközök igénylése ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, ennek hiányában nincs lehetőség a komposztáló keretek átvételére. Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett XII. kerületi lakcím. A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztáló keret igénylésére van lehetőség.

Az akcióval kapcsolatban további információ a 06/30-544-8778 telefonszámon kapható.